Σε συγκέντρωση στο Κουκάκι μίλησε ο Νίκος Σοφιανός

2023-09-13

Σε συγκέντρωση στο Κουκάκι μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας.

Σε μια περιοχή που το πρόβλημα στέγης για τη λαϊκή οικογένεια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας του φρενήρη ρυθμού με τον οποίο έχει εξαπλωθεί η βραχυχρόνια μίσθωση, ο Νίκος Σοφιανός έκανε εκτενή αναφορά στην ομιλία του στις αιτίες που έχουν διαμορφώσει αυτή την κατάσταση, στις ενέργειες, τις αποφάσεις και τις προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη που υπηρετούν την πολιτική που θέλει την Αθήνα «πόλη πρότυπο τουριστικό προορισμό», αλλά και στις προτάσεις και τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε επίσης σε όλες τις πλευρές που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων και των εργαζόμενων αυτής της πόλης, και τη δυνατότητα που υπάρχει σε αυτές τις εκλογές να πούμε «ως εδώ», για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, για να γίνει η Αθήνα από πόλη των επιχειρηματιών, των ξενοδόχων και των εργολάβων, πόλη της ανασφάλειας και της ταλαιπωρίας, με παρατημένες τις γειτονιές και τις υποδομές της, να γίνει πόλη ζωής και προοπτικής, με σεβασμό στους κατοίκους της, με προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "αυτές οι προτάσεις δεν γίνονται εκ του ασφαλούς, είναι οι ίδιες προτεραιότητες που στο Δήμο της Πάτρας, τον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας που τον διοικούν οι κομμουνιστές, γίνονται πράξη".

Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής, Νίκος Καραγεώργης και Μιχάλης Κατσιλιέρης, που αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις από την λειτουργία της Αθήνας ως τουριστικό προϊόν, τόσο από την πλευρά των κατοίκων όσο και των εργαζομένων στον Τουρισμό και στη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κώστας Μπηθικούκης, υποψήφιος σύμβουλος 1ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ ακολούθησε και συζήτηση.