Σε συγκέντρωση στο Νέο Κόσμο μίλησε ο Νίκος Σοφιανός

2019-02-23

Σε συγκέντρωση στο Νέο Κόσμο, που έγινε στη Λέσχη Φιλίας της περιοχής, στο πλαίσιο της δραστηριότητας των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Παρεμβάσεις έκαναν ακόμα οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βαγγέλης Φιλέρης, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων 2ης Δημοτικής Κοινότητας και μέλος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ και Νότης Σκούρας, αντιπρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών.

Στην ομιλία του ο Ν. Σοφιανός μεταξύ άλλων κάλεσε «να δοθεί κοινή απάντηση, να μη χωρίσει στις τέσσερις διαφορετικές κάλπες, γιατί μπορεί να υπάρχει και πέμπτη κάλπη, πιθανόν δηλαδή να 'ναι μπροστά μας και βουλευτικές εκλογές, εκτιμώντας ο Τσίπρας με τους συνεργάτες του την πιο κατάλληλη περίοδο για να μπορέσει να βάλει τα εκβιαστικά διλήμματα. Για να μπορέσει δηλαδή να εγκλωβίσει έναν κόσμο στο να διαλέξει το μικρότερο κακό, τον λιγότερο επικίνδυνο, να πιάσει τόπο δηλαδή το Τσίπρας ή Μητσοτάκης, να 'ρθουν αυτοί, να φύγουν οι άλλοι, να ξεχάσει ο λαός μας τον βαρύ λογαριασμό που πληρώνει, να ξεχάσει αυτούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την πολιτική και οι οποίοι δεν διαφοροποιούνται όταν μιλάμε για το δήμο και την περιφέρεια».

Αναφερόμενος στους άλλους υποψήφιους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «δεν λεν κουβέντα για την άγρια δημοτική φορολογία. Δεν λένε κουβέντα δηλαδή για το ποιος θα πληρώνει αυτές τις γενικές σκέψεις, ιδέες και προτάσεις που λένε για την Αθήνα. Δεν βγάζουν τσιμουδιά για την ευέλικτη εργασία, για την προσωρινή εργασία, για το γεγονός ότι στο Δήμο της Αθήνας πάνω από 2.500 εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι, είναι "παρατασιούχοι", είναι εργαζόμενοι με προγράμματα, οι οποίοι δουλεύουν σε θέσεις δουλειάς που χρειάζεται μόνιμο προσωπικό. Γιατί δεν μπορούν οι παιδικοί σταθμοί να δουλεύουν με εναλλασσόμενο προσωπικό και τα παιδιά κάθε χρόνο να αλλάζουν εκπαιδευτικό. Δεν μπορούν μια σειρά λειτουργίες και αρμοδιότητες που έχει ο δήμος να στηρίζονται σε ένα προσωπικό το οποίο μέχρι να αποκτήσει μια εμπειρία, τη χάνει, τέλειωσε το εξάμηνο, τέλειωσε το οχτάμηνο και τώρα πρέπει να έρθει κάποιος άλλος...

Γι' αυτό και δεν βγάζουν κυριολεκτικά λέξη για όλο αυτό το όργιο το οποίο υπονομεύει τις λειτουργίες και τις δομές του δήμου μέσα από τις ΜΚΟ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς στους οποίους παραχωρούν αρμοδιότητες του δήμου σε όλη την έκταση και ταυτόχρονα εισπράττουν αυτές εκατομμύρια από προγράμματα, προσλαμβάνουν προσωπικό χωρίς εργασιακές σχέσεις, αξιοποιούν εθελοντές για να δουλέψουν κυριολεκτικά για να φτιάξουν ένα βιογραφικό το οποίο μπορεί αύριο να τους δώσει τη δυνατότητα να πάνε σε μία δουλειά.

Και φυσικά δεν λένε κουβέντα γιατί συμφωνούν στη λογική ότι ο δήμος είναι επιχείρηση, η οποία πρέπει να 'χει πλεονάσματα, η οποία πρέπει να αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα, γενικεύοντας την ανταπόδοση, δηλαδή την προσφορά υπηρεσιών έναντι ποσού που πληρώνει ο δημότης πλέον των ποσών που ήδη πληρώνει στη δημοτική φορολογία, πλέον της αφαίμαξης, της φοροληστείας που του γίνεται από το κράτος, από τον ΕΝΦΙΑ, από το φόρο εισοδήματος, από το ΦΠΑ, από όλα αυτά δηλαδή τα οποία πληρώνει και τον καταδικάζουν ακόμα και οι πιο ελάχιστες παρεχόμενες υπηρεσίες, να γίνονται και αυτές επί πληρωμή».

Και ο Ν. Σοφιανός κάλεσε αυτά τα επιχειρήματα να αξιοποιηθούν και να γίνουν κριτήριο ψήφου για τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία που ζει και δουλεύει στην Αθήνα, γιατί όπως είπε «τον συμφέρει ένα ισχυρό ΚΚΕ, τον συμφέρει να δυναμώσει αυτό το Κόμμα, αυτή η δύναμη που μπορεί να οργανώσει, να κινητοποιήσει, να διεκδικήσει, να αναχαιτίσει μέτρα, να ανακόψει μέτρα, να αποσπάσει επιμέρους κατακτήσεις». Ενώ κάλεσε να αξιοποιηθεί και η πείρα που έχει συγκεντρωθεί σε ένα κόσμο για το πώς μπορεί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ να λειτουργεί την επόμενη μέρα των εκλογών σε όφελος του εργαζόμενου, του λαού μας.