Στάθης Δρογώσης: "Με το ΚΚΕ για μια πόλη των πολλών, όχι των λίγων"

2019-01-27

«Είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2015.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση που μου έγινε για να στηρίξω με την παρουσία μου το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Αθήνα με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Σοφιανό.

Ασχολήθηκα με τα κοινά και ιδίως με την Αθήνα επειδή μεγάλωσα και ζω σε αυτήν.

Θέλω μια πόλη δημοκρατική. Μια πόλη που μέσα της θα υπάρχει αλληλεγγύη και όχι φασισμός και μισαλλοδοξία. Μια πόλη με ανοιχτούς ελεύθερους χώρους και όχι μια πόλη σε άκρατη εμπορευματοποίηση. Μια πόλη των πολλών και όχι των λίγων.

Για όλους αυτούς τους λόγους επέλεξα να στηρίξω τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Μετά την απογοήτευση του 2015 κάθε αριστερός άνθρωπος είχε δύο επιλογές. `Η να αποσυρθεί στην κατάθλιψη και στη μιζέρια της ιδιώτευσης ή να βάλει πλάτη και να βοηθήσει τις δυνάμεις εκείνες του πολιτικού συστήματος που στέκονται στο πλευρό των αδύνατων. Που στέκονται υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων σε μια αγορά εργασίας που έχει γίνει ζούγκλα. Που στέκονται στις συλλογικές διεκδικήσεις. Κι ας μη συμφωνεί σε όλα μαζί τους.

Με τη στάση μου αυτό δείχνω. Μπορεί να μη συμφωνώ σε όλα με το ΚΚΕ, όμως νομίζω ότι είναι από τις λίγες δυνάμεις (υπάρχουν κι άλλες) που είναι υπέρ των εργαζομένων και των ανέργων και κατά του φασισμού που εξαπλώνεται στις πόλεις μας. Και για αυτόν το λόγο το στηρίζω. Δεν χάθηκαν όλα. Μπορούμε να παλέψουμε».