Στέλιος Λάμπρου: "Να διωχθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής"

2020-10-07

Συνέντευξη του Στέλιου Λάμπρου στον ρ/σ «ΣΚΑΪ» & τον δημοσιογράφο Β. Κουφόπουλο

Οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας δήλωσε ο Στέλιος Λάμπρου, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας απόψε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο της Αθήνας, μετά και την καταδικαστική απόφαση για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και των πρώην βουλευτών της για τη συμμετοχή και διεύθυνσή της -ανάμεσά τους και του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Αθήνας Ηλ. Κασιδιάρη- κάλεσαν τη δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κινηθεί άμεσα, ώστε να αποκλειστούν και να μην εκπροσωπούνται με κανέναν τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι του ψηφοδελτίου που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές η εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Ο Στ. Λάμπρου υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχαν ζητήσει «όχι μόνο τώρα, αλλά και σε παλαιότερο διάστημα» να μη δίνεται καμία διευκόλυνση στη ναζιστική συμμορία. Αναφορικά με την απόφαση του δημάρχου Αθήνας να σφραγιστούν τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής (δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής) στο Δημαρχείο, ο Στ. Λάμπρου υπογράμμισε ότι πρόκειται για θετική ενέργεια, όμως έχουν ευθύνες η σημερινή και η προηγούμενη δημοτική αρχή που τους είχαν παραχωρήσει μια σειρά διευκολύνσεις.