Στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο "Τριανόν" μίλησε ο Νίκος Σοφιανός

2023-09-16

Με χαιρετισμό του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Αθήνας ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στον ιστορικό κινηματογράφο "Τριανόν". 

Ο Νίκος Σοφιανός καλωσορίζοντας τους δημιουργούς και το κοινό, τόνισε ότι είναι η πιο οργανωμένη προσπάθεια από την ΚΝΕ να διευρύνει την πολιτιστική διάσταση του Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ με τον κινηματογράφο. Η διάθεση των δημιουργών να παρουσιάσουν την δουλειά τους και να έρθουν σε επαφή με το κοινό , δημιουργεί τις δυνατότητες να δημιουργηθεί ένα ακόμα φεστιβάλ - θεσμός και να μη μείνουμε μόνο στο διήμερο που πραγματοποιείται εδώ.

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτές οι ταινίες αποτελούν μια τράπεζα ταινιών, ένα σπουδαίο υλικό που μπορεί να εμπλουτίσει, με την άδεια φυσικά των δημιουργών, την πολιτιστική δραστηριότητα της ΚΝΕ και να βοηθήσει ώστε το κίνημα της νεολαίας και οι φορείς να αποκτήσουν μία καλύτερη πιο στενή σχέση με τον Πολιτισμό. Τόνισε ότι υπάρχει χώρος και στα δεκάδες εργατικά κέντρα που βρίσκονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ, αλλά και στους Δήμους που φιλοδοξεί να κατακτήσει την πλειοψηφία της διοίκησης η "Λαϊκή Συσπείρωση", ώστε να βρεθούν γέφυρες επικοινωνίας με ένα ευρύτερο κοινό. Τόσο η οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε τα σύγχρονα προβλήματα και διλήμματα, όσο και οι πολιτικές μας θέσεις μπορούν να ενωθούν με την έμπνευση των δημιουργών, ανέφερε. Το προηγούμενο διάστημα η μαζική αντίδραση της νεολαίας για το κλείσιμο των κινηματογράφων – τοπόσημα της Αθήνας στην Πανεπιστήμιου και τη Σταδίου που έχουν μετατραπεί από κυψέλες πολιτισμού σε διάδρομους μεγάλων τουριστικών μονάδων, όσο και οι πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς που μπορούν να φωτίσουν αντιθέσεις και διαστάσεις αυτής της πόλης, ανέφερε κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του.