Μαζικές συγκεντρώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Γκύζη, Γούβα & Παγκράτι

2019-01-20

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

«Δίνουμε τη μάχη για να βγει το ΚΚΕ ισχυρό σε όλες τις μάχες και τις κάλπες»

Συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Γενάρη με μαζικές συγκεντρώσεις σε γειτονίες της Αθήνας η μάχη για ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού.

Ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε τρεις μαζικές πολιτικές συγκεντρώσεις, στου Γκύζη, στη Γούβα και στο Παγκράτι.

"Δίνουμε τη μάχη για να βγει το Κόμμα μας ισχυρό σε όλες τις μάχες, σε όλες τις κάλπες. Σε μια εκλογική αναμέτρηση που θα είναι κρίσιμο μέγεθος για τα λαϊκά συμφέροντα η δύναμη του ΚΚΕ, είτε από θέσεις διοίκησης, είτε από θέσεις αντιπολίτευσης", ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός.

Στις ομιλίες του ανέδειξε τις θέσεις με τις οποίες: "Η Λαϊκή Συσπείρωση πάλεψε τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στη Δημαρχία του Γ. Καμίνη και στην ευρύτατη συναίνεση όλων των άλλων δημοτικών παρατάξεων που υπήρχε στο δημοτικό συμβούλιο για όλα τα κομβικά ζητήματα του Δήμου και τη μεγάλη γκάμα υπηρεσιών και λειτουργιών του που αφορούν την καθημερινότητα του λαού μας".

Επεσήμανε ακόμα ότι: "Όλη αυτή η συζήτηση δεν είναι άσχετη με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, δεν είναι από εδώ οι Δήμοι και από κει το κράτος. Πάνε πακέτο στη υλοποίηση της πολιτικής που αφαιρεί διαρκώς το όποιο εισόδημα έχει απομείνει στους εργαζόμενους, αφαιρεί συνεχώς κατακτήσεις και δικαιώματα, ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις, διαχειρίζεται την ανεργία μοιράζοντας μια θέση σε πολλούς ανέργους - και αυτό γίνεται ιδιαίτερα στους Δήμους - και διευρύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, παραδίδοντας τομείς που είχε το κράτος και ιδιαίτερα οι δήμοι σε κάθε λογής ιδιώτες και επιχειρηματικά συμφέροντα. Και όλα αυτά τα λέμε γιατί θα γίνει προσπάθεια η συζήτηση να περιστραφεί στο ποιος είναι ο πιο ικανός υποψήφιος, για τις έξυπνες ιδέες και τις ''λύσεις'' στα προβλήματα, ενώ τα προβλήματα είναι πολιτικά, έχουν χρώμα και χαρακτηρίζονται από αυτή την πολιτική που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων και οι υποψήφιοι που προέρχονται από αυτά τα κόμματα. Άρα και οι πολιτικές εξελίξεις και η στάση που θα κρατήσει ο καθένας και η καθεμιά από εμάς στα κρίσιμα προβλήματα που μπαίνουν έχουν σχέση και με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές".

Το Σάββατο 19 Γενάρη στην πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου στην περιοχή Γκύζη ήταν παρών και χαιρέτισε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιός, που στις προηγούμενες εκλογές ήταν εκλεγμένος με την Ανοιχτή Πόλη, παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Αθήνας.

Την Κυριακή 20 Γενάρη ο Νίκος Σοφιανός μίλησε σε δύο συγκεντρώσεις στο μεζεδοπωλείο "Αιγαίον" στην Πλατεία Πλυτά στη Γούβα και στο καφενείο "Πουρναρούσα" στο Παγκράτι. Και στις δύο συγκεντρώσεις παρευρέθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, ανάμεσά τους και ο Κώστας Παπαλουκάς, πρώην μέλος του Συμβουλίου Παγκρατίου του ΣΥΡΙΖΑ και η Βίκη Χαρισιάδη, εργαζόμενη στο Υπουργείο Οικονομικών.