Συναντήσεις του Νίκου Σοφιανού με αντιπροσωπείες χειροτέχνων, ρακοσυλλέκτων και εργαζομένων του Δήμου

2019-11-07
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Με αντιπροσωπεία της Ένωσης Χειροτεχνών Δρόμου που έχει έδρα στο δήμο της Αθήνας συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2019 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος. Οι χειροτέχνες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νόμο που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2019, ζητώντας να παραμείνει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς που τους αντιμετώπιζε σαν χειροτέχνες και όχι σαν επιχειρηματίες και ταυτόχρονα να παραμείνουν στις ίδιες θέσεις στη νέα χωροθέτηση που θα κάνει ο δήμος της Αθήνας.

Επίσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ρακοσυλλεκτών «Η Πρόοδος» και κατόπιν συζήτησης, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" το προηγούμενο διάστημα, δεσμεύτηκε να στηρίξει την πρόταση του Σωματείου για λειτουργία οργανωμένου παζαριού ρακοσυλλεκτών του Δήμου της Αθήνας, αντιμετωπίζοντας την προβληματική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον Ελαιώνα.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Νίκος Σοφιανός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των 50 εργαζομένων του Δήμου της Αθήνας που εξαιρέθηκαν από την ορκωμοσία της προκήρυξης 3Κ/2018. Εκφράστηκε η στήριξη στο αίτημά τους για να προχωρήσει ο Δήμος σε παράταση των συμβάσεών τους έως 31/12/2019, μιας και για το σύνολο των εργαζομένων εκκρεμεί απάντηση σε αίτηση θεραπείας που έχει υποβληθεί.