Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (14/03/2019)

2019-03-14

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μάρτη 2019

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2019 ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, έθεσε στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση τα παρακάτω θέματα:

«Επειδή ο Δήμαρχος ήταν από τους πρωτεργάτες της συναίνεσης για τη θεσμοθέτηση των χώρων εποπτευόμενης χρήσης, και επειδή υπάρχει αντίδραση από 14 συλλόγους της πόλης με μεγάλη δραστηριότητα, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, η οποία θα μεγαλώσει το επόμενο διάστημα, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούγοντας το αίτημα αντίθεσης στην χωροθέτηση χώρων εποπτευόμενης χρήσης στο Δήμο της Αθήνας.

Υπάρχουν σχολεία σε όλη την Αθήνα που κυριολεκτικά τα έχετε εγκαταλείψει, κάθε βδομάδα κάτι συμβαίνει. Είχαμε πτώση σοβάδων στο 18ο Δημοτικό. Ένα καινούριο κρούσμα από το καθεστώς της εγκατάλειψης. Για το συγκεκριμένο σχολείο δεν ξέρουμε πότε θα υπάρξει απόκριση, ελπίζουμε να μην υπάρξει καθυστέρηση, όπως με το θέμα του 39ου Γυμνασίου-Λυκείου που είχαμε βάλει σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Υπάρχει αίτημα που έχει κατατεθεί από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής Λόφου Σκουζέ για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε χώρο που γειτνιάζει στα 300 μέτρα με σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και γηροκομεία. Πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε ώστε να μην καταλήξει όπως με την άλλη κεραία στην Αλεπότρυπα, που ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει αποφάσεις, αυτές δεν υλοποιούνται.

Θα ήθελα να αναφερθώ στη χτεσινή κινητοποίηση προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας, γιατί πολλά ακούμε λόγω προεκλογικής περιόδου. Οι άνθρωποι καταγγέλλουν ότι με απόφαση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης προχωράμε σε έξωση οικογενειών προσφύγων που ζουν το τελευταίο διάστημα σε σπίτια που νοικιάζει η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες. Μιλάμε για 300 πρόσφυγες που τους πετάνε έξω από τα σπίτια που έμεναν και τους λένε "κάντε ότι νομίζετε". Έχουν εξαιρεθεί ευπαθείς ομάδες για ακόμα τρεις μήνες. Οι ίδιοι μιλάνε για 600 άτομα που θα βγουν στο δρόμο.

Για να προλάβουμε καταστάσεις, αυτοί οι άνθρωποι που είναι αναγνωρισμένα μάλιστα πρόσφυγες, να βρίσκονται σε πλατείες και σε πάρκα, πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση, γιατί η ευθύνη δεν είναι του δήμου. Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής εγκλωβισμού των προσφύγων που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αθήνα, 14/03/2019