Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου (5/6/2019)

2019-06-06

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Θέματα για την επισκευή σχολικών κτιρίων και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών της Αθήνας έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019, ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας. Στην τοποθέτησή του δήλωσε τα εξής:

"Υπάρχουν επείγοντα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία. Στο δημοτικό συμβούλιο στις 11 Απρίλη έγινε αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα σχολικών κτιρίων της Αθήνας, και αποφασίστηκε η άμεση αποστολή των πρακτικών στις υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται στα συγκεκριμένα σχολεία.

Το καλοκαίρι, επειδή θα είναι κλειστά τα σχολεία, είναι μια ευκαιρία να υλοποιηθούν πολλά έργα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρονικό διάστημα και δεν θα πρέπει να περιμένουμε πότε θα ορκιστεί η νέα δημοτική Αρχή για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Με αφορμή το ότι τελειώνουν την Παρασκευή οι αιτήσεις για τους 72 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αιτήσεις για νέες εγγραφές και επανεγγραφές έχουν φτάσει τις 5.319 και η δυναμικότητα παραμένει στα 4.760 παιδιά. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αριθμός των αιτήσεων και η μετακίνηση παιδιών σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με τα voucher του ΕΣΠΑ.

Αναδεικνύεται η ανάγκη λειτουργίας νέων παιδικών σταθμών γιατί αν σταματήσει το ΕΣΠΑ το πρόβλημα που θα παρουσιαστεί θα είναι μεγάλο".