Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (02/08/2021) - Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας

2021-08-02
Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, έθεσε τα εξής θέματα:


«Θέλουμε να βάλουμε στη συζήτηση το θέμα της γενικευμένης αντίδρασης των κατοίκων σε πολλές γειτονιές της Αθήνας επειδή η δημοτική Αρχή έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Είναι ένα σχέδιο για το οποίο έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα. Είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος έχει καταδικαστεί. Είναι η πολιτική των κοντέινερ. Είναι ακριβώς ίδια με την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που φέρνει μες στον Ιούλιο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει και κατηγοριοποιεί τα σχολεία. Είναι, αν θέλετε, ακριβώς ίδια με την πολιτική που αφήνει δεκάδες βρέφη εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου -από την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα- και θα επανέλθουμε για το θέμα στο τέλος του μήνα που θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα. Περιμένουμε από τη δημοτική Αρχή να μας δώσει μία ολοκληρωμένη απάντηση για το πώς θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι το επόμενο διάστημα, στο τέλος του Αυγούστου, τον Σεπτέμβρη και ολόκληρο το φθινόπωρο, θα υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις. Ακόμη και αν βάλετε τα προκάτ και τα κοντέινερ μέσα στον Δεκαπενταύγουστο.

Επίσης, επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο οι κάτοικοι, οι επιτροπές των κατοίκων, οι επιτροπές των γονέων, οι φορείς που υπάρχουν και διαμαρτύρονται, θέλουμε να δώσετε το λόγο σε εκπρόσωπο της επιτροπής κατοίκων από τα Θυμαράκια που έχει συγκροτηθεί, είχε και κινητοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα, για την τοποθέτηση προκάτ σε αδόμητο οικόπεδο στη διασταύρωση Δαγκλή και Ζερβουδάκη. Θεωρούμε αναγκαίο να ακουστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η άποψή τους. Έχουν τοποθετηθεί επανειλημμένα οι παρατάξεις για το θέμα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να τοποθετηθούν και οι κάτοικοι και οι γονείς της περιοχής».

Στην ίδια συνεδρίαση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με προβλήματα που παρουσιάζονται στον κλιματισμό του κέντρου αστέγων του Δήμου.