Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10/7/2024) - Ν. Σοφιανός: "Τα φαινόμενα της διαφθοράς ανθίζουν σε ένα κράτος ταξικό που αδιαφορεί για τους πολλούς"

2024-07-10

Στην εκτός ημερησίας συζήτηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση σχετικά με την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών με εμπλοκή δημοτικών υπαλλήλων:

«Θα έλεγα ότι δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι ξεμπερδέψαμε και ξεκαθαρίσαμε, με αφορμή την εγκληματική συμμορία που ανακαλύφθηκε. Δεν ξέρω αν δεν υπάρχουν "άκρες" και "πλάτες". Και δεν αφορά τον Δήμο της Αθήνας μόνο, αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, αφορά την Περιφέρεια.

Ένα δίκτυο δηλαδή, το οποίο σε ένα κράτος ταξικό, τοξικό και αδιάφορο για την καθημερινότητα των πολλών, ισχυρό όμως για να υλοποιεί και να περνάει και να τρέχει τα επιχειρηματικά συμφέροντα, υπάρχει και ένα πολιτικό κλίμα στο οποίο ανθίζει η διαφθορά. Και όχι μόνο όταν έρχεται στην επιφάνεια, αλλά και τότε που υπονοείται, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου και ήταν υποψήφιος με τη συμμαχία υπό τον κ. Μώραλη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον Δήμο του Πειραιά, δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ το κόμμα τους τα έβαλε σε αργία. Τα λέω αυτά γιατί δεν ήρθε από το πουθενά αυτή η μπόχα.

Και το καλύτερο, αν θέλουμε να πάρουμε κάποια άμεσα μέτρα, είναι να πιέσουμε ενάντια στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, ενάντια στα διάφορα συμφέροντα και τα "ντιλαρίσματα" που γίνονται και στα πλαίσια αυτά εννοείται ότι πρέπει να διερευνηθεί ενδελεχώς σε όλες τις προεκτάσεις αυτή η ιστορία και εννοείται - και δεν χρειάζεται να το λέμε - ότι όταν σπάει ένα απόστημα, αυτό δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου και το ίδιο ισχύει νομίζω για όλους τους εργασιακούς χώρους».