Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10/7/2024) - Ν. Σοφιανός: "Να στηριχθεί ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι στην απεξάρτηση ενάντια στο νομοσχέδιο"

2024-07-10

Στον σημαντικό αγώνα που δίνουν οι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα απεξάρτησης και στα Κέντρα Πρόληψης ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και την απεξάρτηση αναφέρθηκε ο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

Υπογράμμισε πως με αυτό το σχέδιο νόμου «διαλύεται η αυτονομία τους και η φιλοσοφία τους», ανοίγοντας την πόρτα σε ιδιώτες και ΜΚΟ, ενώ τα Κέντρα Πρόληψης ουσιαστικά καταργούνται το 2027 και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους όταν λήξει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει αυτά τα προγράμματα και τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι τους για την απεξάρτηση.

«Η πολιτική σας στο δήμο, ως ΠΑΣΟΚ, τέσσερα χρόνια Μπακογιάννη ήταν "ναι σε όλα"», υπογράμμισε σε άλλη παρέμβαση του, ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. «Ναι στον Περίπατο, στην ανάπλαση, στον ατελές ηλεκτροφωτισμό, στην "Αθήνα πρότυπο - τουριστική πόλη», είπε, σημειώνοντας ότι «συνεχίζετε στον ίδιο δρόμο».