Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (14/09/2020) - Για τη νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΠΑΝΔΑ

2020-09-15

Θέμα για τη νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΠΑΝΔΑ που ψηφίστηκε από το ΔΣ του Οργανισμού την προηγούμενη εβδομάδα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 14 Σεπτέμβρη 2020, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, τονίζοντας τα εξής:

«Η δημοτική Αρχή συνεχίζει στον ΟΠΑΝΔΑ την ίδια καθαρά εισπρακτική πολιτική που διατήρησε για χρόνια η προηγούμενη διοίκηση, χωρίς κανένα όραμα και ουσιαστικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των αθλητικών δραστηριοτήτων στις γειτονιές της Αθήνας.

Ο ΟΠΑΝΔΑ συνεχίζει να νοικιάζει πανάκριβα τις λιγοστές ασυντήρητες υποδομές του, χωρίς κανένα σχέδιο να διευρυνθεί το δίκτυο αυτό και να αναβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών του, ενώ η κοινωνική πολιτική του οργανισμού συρρικνώνεται, χωρίς καμία προοπτική για στήριξη των αναπτυξιακών τμημάτων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ορισμένα παραδείγματα:

Αυξάνει την ετήσια συνδρομή των γυμναστηρίων από 65 σε 75 ευρώ. Παρά το σταδιακό εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού αρκετών γυμναστηρίων, τα τελευταία χρόνια, το δίκτυο των γυμναστηρίων του ΟΠΑΝΔΑ έχει συρρικνωθεί.

Θεσμοθετεί επίσημα την ανταποδοτικότητα στα summer camps του ΟΠΑΝΔΑ. Κάθε παιδί θα πληρώνει 30 ευρώ για κάθε περίοδο.

Αυξάνει το όριο του ποσοστού αναπηρίας (από το 50% στο 67%) για τη δωρεάν συνδρομή ΑΜΕΑ στις αθλητικές δραστηριότητες και στα προγράμματα δημιουργικής μάθησης χειροτερεύοντας έτσι τη θέση αυτών των ατόμων.

Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τον γονέα μιας μονογονεϊκής οικογένειας για δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματα του ΟΠΑΝΔΑ.

Συνεχίζει το πανάκριβο νοίκι για τους πολυχώρους πολιτισμού. Για να νοικιάσει μια ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών μια αίθουσα πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 500 ευρώ την εβδομάδα».