Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (14/12/2020) - Για σχολικά κτίρια της Αθήνας

2020-12-14

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη 2020, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, έθεσε στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση τα εξής θέματα:

«Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Γ.Χ.Αποστολόπουλος μας είχε παραθέσει μια λίστα που ουσιαστικά είναι ο απολογισμός της θητείας της διοίκησης του Δήμου, αναφορικά με τα Τεχνικά Έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στα σχολεία. Είχαμε επισημάνει ότι η συγκεκριμένη λίστα αναδεικνύει ότι είναι ανεπαρκείς οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε σχέση με τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν με την σημερινή κατάσταση. Είχαμε επισημάνει ότι ζητήματα που είχαν αναδείξει η Λαϊκή Συσπείρωση, οι Σύλλογοι Γονέων και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών δεν αντιμετωπίστηκαν. Εκτός από αυτά που επισημάναμε, φαίνεται ότι ακόμα και αυτά τα έργα που γράφατε δεν είναι όλα έτσι ακριβώς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Γονέων του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έβγαλε μια ανακοίνωση που εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το σχολείο τους στη λίστα που εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος με έργα. Αναφέρονται σε 12 έργα που έγιναν στο Σχολείο και ότι οφείλει να ενημερώσει τους γονείς του Σχολείου αλλά και τους υπόλοιπους δημότες ότι από αυτές τις παρεμβάσεις δεν έχει πραγματοποιηθεί, στο διάστημα της τρέχουσας θητείας της δημοτικής Αρχής καμία από αυτές. Κάποιες λίγες εργασίες πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 2018, ενώ κάποιες άλλες έγιναν με "ιδιωτική" πρωτοβουλία. Ο Σύλλογος Γονέων καλεί τον Αντιδήμαρχο να προβεί σε επανορθωτική δήλωση την οποία ελπίζουμε να ακούσουμε σήμερα. Κατά τη γνώμη μας είναι σοβαρά εκτεθειμένος και ελπίζουμε να μην φορτώσει το φταίξιμο στις Υπηρεσίες του Δήμου και τους υπαλλήλους.

Σχετικά με το Καλλιτεχνικό Σχολείο, με ευθύνη της δημοτικής Αρχής έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για προσωρινή λύση καθώς πριν από σχεδόν 14 μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε μια απόφαση να μεταστεγαστεί το Σχολείο στην οδό Πρασσά και από τότε το μόνο που έχετε κάνει είναι, ένα χρόνο μετά, να φέρετε στο Τεχνικό Πρόγραμμα ένα σχέδιο παρεμβάσεων με εργολαβία που θέλει περίπου 3 ακόμα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Επειδή οι ανάγκες είναι μεγάλες στο συγκεκριμένο σχολείο, αναγκαστήκατε να δώσετε μια προσωρινή λύση με τη στέγασή του στο κτίριο της οδού Κυριακού. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου,με σημερινή επιστολή του, αναδεικνύει μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί το κτίριο, στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, είναι ακατάλληλο, οι αίθουσες δεν επαρκούν και υπάρχουν προβλήματα στο ισόγειο του κτιρίου, στον εξωτερικό χώρο, τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, τις συνθήκες υγιεινής, κλπ.

Στις συναντήσεις που έχει κάνει ο Σύλλογος Γονέων με τον Αντιδήμαρχο, έχει δεσμευτεί ότι θα μπορέσουν αυτά τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά με το σχολείο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να φιλοξενήσει το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο. Θέλουμε να γίνει ξεκάθαρη αυτή η δέσμευση σας και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο».