Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (16/12/2019)

2019-12-16

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αθήνας καταψήφισε την πρόταση να δοθούν 17 εκ. ευρώ για εργολαβίες στο πράσινο και την είσπραξη κλήσεων

Η πολιτική που εκχωρεί κρίσιμες λειτουργίες του Δήμου σε κάθε είδους επιχειρηματικούς ομίλους και συμφέροντα υλοποιείται μέσα από κάθε λογής συμπράξεις με ιδιώτες. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν εργολαβίες στο πράσινο ύψους 14 εκ. ευρώ. Αφορούν κλαδεύσεις δέντρων, διαμόρφωση πλατειών, αναπλάσεις, πυροπροστασία και άλλες εργασίες συντήρησης. Η υποστελέχωση των διευθύνσεων του Δήμου, τα τεράστια κενά στο προσωπικό, η «ανακύκλωση» εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, δημιουργούν το έδαφος για κάθε λογής ιδιωτικές συμπράξεις με τεράστιο κόστος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της πόλης μέσω της γενικευμένης δημοτικής φορομπηξίας.

Δείγμα φορομπηχτικής πολιτικής που πάει μαζί με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου είναι η απόφαση που πήρε η διοίκηση της ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας να διαθέτουν 4 εκατομμύρια Ευρώ την επόμενη τριετία για να μαζεύονται γρήγορα οι κλήσεις στάθμευσης. Θα πληρώσουν δηλαδή οι Αθηναίοι 4 εκ. ευρώ την επόμενη τριετία για να εισπραχθούν 9 εκ. ευρώ που επίσης θα πληρώσουν μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Τα θέματα αυτά καταψήφισε η "Λαϊκή Συσπείρωση" επαναφέροντας την πρόταση για κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης και για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.