Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22/11/2021) - Τοποθέτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση

2021-11-24

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, έθεσε στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:

Το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας «1595» (τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη), της απεργίας στην εστίαση, των συγχωνεύσεων σχολείων, τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων της πλατείας Λαού αλλά και το δικαίωμα στην εργασία των 18 εργαζομένων μέσω κοινωφελών προγραμμάτων, έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης ο Ν. Σοφιανός.

Συγκεκριμένα, είπε πως οι εργαζόμενοι του δήμου που εργάζονταν στην τηλεφωνική υπηρεσία θα αντικατασταθούν από έναν εργοδότη που θα πάρει το διαγωνισμό και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα που δείχνει πως συρρικνώνεται η λειτουργία του δήμου και κομμάτι κομμάτι εκχωρείται χώρος σε ιδιώτες και στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση που έγινε στις 16 Νοέμβρη στο χώρο της εστίασης, λέγοντας ότι «έκλεισε όλη η εστίαση στην Αθήνα» όχι για κάποιο γινάτι αλλά από μία υπαρκτή κατάσταση όπου οι επαγγελματίες σηκώνουν το βάρος από το κύμα της πανδημίας και από επόμενο που θα έρθει. Γι αυτό πρέπει «να προχωρήσουμε σε μείωση των τελών στους μικροεπαγγελματίες της εστίασης».

Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα 46 σχολεία της Αθήνας, ο Ν. Σοφιανός ζήτησε από το δήμαρχο να απαιτήσει την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θεωρεί απαράδεκτο αυτό το μέτρο εν μέσω πανδημίας ενώ για το θέμα που έχουν θέσει οι κάτοικοι της πλατείας Λαού στα Σεπόλια που ζητούν μέτρα για την επιδείνωση της καθημέρινότητάς τους από τις πιάτσες ναρκωτικών.

Τέλος, επεσήμανε πως ο δήμος πρέπει να στηρίξει το δικαίωμα στη συνέχιση της εργασίας των 18 πολύμηνων εργαζομένων του κοινωφελούς προγράμματος που παραμένουν στη δουλειά λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κάνει.