Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24/04/2023) - Κρίσιμες λειτουργίες του Δήμου σε ιδιώτες, ενώ το κέντρο γίνεται «πάρκο ξενοδοχείων»

2023-04-25

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24/4/2023), ο Νίκος Σοφιανός έθεσε προ ημερήσιας διάταξης, ακόμα, τα εξής θέματα:

«Άλλο ένα ατύχημα είχαμε σε παιδική χαρά, στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Τα ατυχήματα πλέον είναι συνεχόμενα. Οι «κακές στιγμές» λοιπόν πολλαπλασιάζονται και την ίδια στιγμή η κατάσταση υποστελέχωσης στα τεχνικά συνεργεία συντήρησης του ΟΠΑΝΔΑ είναι τραγική. Η περίφημη πιστοποίηση των παιδικών χαρών για την οποία ο Δήμος πληρώνει σε ιδιωτική εταιρεία τι εγγυάται; Θα πρέπει να θρηνήσουμε νεκρό παιδί για να ληφθούν μέτρα; Θα πρέπει να ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εβδομαδιαίου ελέγχου στις παιδικές χαρές, μαζί με την ολοκλήρωση του υπόλοιπου προγράμματος. Τον ηλεκτροφωτισμό τον ανέλαβε εταιρεία, τη συντήρηση του πρασίνου την ανέλαβε εταιρεία, μήπως η δημοτική Αρχή σκοπεύει και τη συντήρηση των παιδικών χαρών να την δώσει σε εταιρεία;

Στους περίφημους λαχανόκηπους της Ακαδημίας Πλάτωνος, μετά από τέσσερεις μήνες συνεχών παρεμβάσεων μας, το δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση και έγινε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής απέναντι στον επί τέσσερα χρόνια καταπατητή των 9 στρεμμάτων. Ο καταπατητής προς το παρών όργωσε ξανά και έφερε νέα ποτιστικά και συνεχίζει απτόητος. Όταν η δημοτική Αρχή για την ανάπλαση στον λόφο του Στρέφη μπορεί και κινητοποιεί αύρες και ΜΑΤ, για δεν έχει την δυνατότητα να διώξει τον καταπατητή και να γίνουν η παιδική χαρά και οι αθλητικοί χώροι που έχουν αποφασιστεί στην πράξη απαλλοτρίωσης, για την οποία έχει πληρώσει ο Δήμος; Πότε θα κάνει ενέργειες ο Δήμος;

Για το θέμα του πάρκου Ρεγκούκου στις Τρεις Γέφυρες, είχαμε θέσει ξανά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρξε δέσμευση πριν από ένα μήνα ότι θα ξεκινούσαν εργασίες. Τίποτα δεν έχει ξεκινήσει. Δεν έχει γίνει ο στοιχειώδης καθαρισμός. Δεν έχουν απομακρυνθεί τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Ο Δήμαρχος έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι «η Αθήνα δεν θα γίνει DISNEYLAND» του τουρισμού, διαβάζουμε σε εφημερίδα ότι πέντε νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν μέσα σε ενάμιση χρόνο στην οδό Σταδίου. Και επίσης, εκεί που υπήρχε η Στοά Βιβλίου θα λειτουργήσει Mall Μεσογειακής διατροφής. Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στην οδό Σταδίου. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι το καλοκαίρι η δημοτική Αρχή μαζί με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν τον χαρακτηρισμό της Αθήνας ως μια πόλη πρότυπο τουρισμού, για να μπορούν να ενταχθούν τα διάφορα επενδυτικά σχέδια στις αντίστοιχες διευκολύνσεις.

Για την απαράδεκτη εικόνα με την καθίζηση του πεζοδρομίου στην γωνία Αιόλου & Σταδίου, ένα θέμα το οποίο έχουμε θέσει τόσες φορές, η δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Οι κινηματογράφοι στην οδό Σταδίου παραμένουν επίσης κουφάρια. Αυτή την εικόνα έχει διαμορφώσει η δημοτική Αρχή στην βιτρίνα της πόλης, και ταυτόχρονα ότι οι εισπράξεις του Δήμου από τα τέλη των ξενοδόχων παραμένουν πολύ πιο κάτω από αυτά που εισπράττουν οι ίδιοι και δεν αποδίδουν στον Δήμο χωρίς να γίνεται καμία ενέργεια για την είσπραξη τους».