Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24/05/2021) - "Τα σχολεία του Δήμου άνοιξαν με 69 λιγότερους σχολικούς καθαριστές/ριες"

2021-05-24

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφερόμενος στην κατάσταση των σχολείων της Αθήνας, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής:

«Άραγε η διοίκηση του Δήμου έχει εικόνα της πραγματικότητας που επικρατεί στα σχολεία της Αθήνας ή έχει πειστεί με τη θριαμβολογία της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, για να ανοίξουμε όπως-όπως για τον τουρισμό; Αυτή τη στιγμή στα σχολεία της Αθήνας ο κορωνοϊός καλπάζει. Τμήματα κλείνουν κατά δεκάδες λόγω κρουσμάτων. Με βάση την πρωινή εικόνα που παρουσιάζεται στο site του Υπουργείου Παιδείας, σε 67 σχολεία υπάρχουν πάνω από 100 τμήματα κλειστά. Πέντε ολόκληρες σχολικές μονάδες είναι κλειστές. Προφανώς αυτό το ζήτημα συνδέεται και με τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που αρνήθηκε να πάρει επιπλέον μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μετά την μακρά περίοδο lockdown.

Η δημοτική Αρχή προβάλει ότι άνοιξε τα σχολεία ακριβώς όπως τα έκλεισε. Στην πραγματικότητα όμως και με δική της ευθύνη, τα σχολεία άνοιξαν με χειρότερους όρους από αυτούς που έκλεισαν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζήτημα της καθαριότητας με 69 σχολικές καθαρίστριες λιγότερες επειδή δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους. Το θέμα αυτό το έχουμε θέσει σε απανωτά δημοτικά και ότι η ουσία είναι ότι δεν γίνεται τίποτα και τα κρούσματα καλπάζουν».