Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28/09/2020)

2020-09-28

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη 2020 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής ζητήματα:

«Κυριάρχησε στη δημόσια συζήτηση για την Αθήνα η ιστορία του "Μεγάλου Περιπάτου", της μεγάλης ταλαιπωρίας των Αθηναίων, που ψηφίστηκε το Μάιο στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη δημοτική Αρχή μαζί με τις παρατάξεις των ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλγαράκη, Καπερνάρου. Είναι θετικό ότι στη συνέχεια η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε από τη στήριξη. Θεωρούμε ότι είναι κρίσιμα αυτά που λέγονται για μόνιμα έργα από τον Ιανουάριο. Οι συνέπειες εξακολουθούν να υπάρχουν παρά το γεγονός ότι μειώθηκε ο πεζόδρομος στην Πανεπιστημίου και παρά την εξαίρεση -μετά και από τη δική μας πίεση- της οδού Αθηνάς από την Ερμού μέχρι την Ασωμάτων. Πότε θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο συζήτηση πραγματικής και ώριμης εκτίμησης αυτής της ιστορίας με βάση και τις συνέπειες που συνεχίζουν εν μέσω του νέου κύματος της πανδημίας;

Δεύτερον, από τον Απρίλιο έχει λήξει η εξάμηνη αναστολή των 28 απαλλοτριώσεων που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να υλοποιηθούν με πόρους που απελευθερώθηκαν από τη λήψη του δανείου της ΕΤΕΠ. Από τότε δεν έχει φέρει η δημοτική αρχή το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχει γνωστοποιήσει τι σκοπεύει να κάνει.

Τρίτον, χρειάζεται να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο γι΄αυτά που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και λέγονται σε δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου σχετικά με τον Παναθηναϊκό Α.Ο., για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Υπήρχε η δέσμευση από τη δημοτική Αρχή ότι μετά το πέρας του καλοκαιριού θα γίνει ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέταρτον, θεωρούμε θετικό ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι σε προχωρημένη συζήτηση με τη διοίκηση του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου για μια συνεργασία η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο να χρησιμοποιεί τις υποδομές που έχει ο Πανελλήνιος ΓΣ στην καρδιά της Αθήνας. Πρέπει να έρθει αυτή η συμφωνία και στο Δημοτικό Συμβούλιο».