Τις υπηρεσίες του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών επισκέφτηκε ο Νίκος Σοφιανός

2023-09-15

Τις υπηρεσίες του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ) στην οδό Ρόδου επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Νίκος Σοφιανός, συνοδευόμενος από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ελένη Ορκοπούλου, εργαζόμενη στο ΔΒΑ & μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του και τον Νίκο Μ. Σοφιανό, μέλος του ΔΣ του ΔΒΑ και υποψήφιο σύμβουλο 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Κατά την επίσκεψή τους συζήτησαν με τους εργαζόμενους στα μαγειρεία και τις διοικητικές υπηρεσίες του ΔΒΑ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να σταματήσει η συρρίκνωση του δικτύου των βρεφονηπιακών σταθμών του ΔΒΑ που το 2014 αριθμούσε 91 βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ σήμερα έχει στη δύναμή του μόλις 67 και με καταγεγραμμένες φέτος 500 αιτήσεις για βρέφη που δεν μπορεί να καλύψει το ΔΒΑ καθώς δεν υπάρχει οι αντίστοιχες θέσεις. Ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε σε μία σειρά απαλλοτριωμένα οικόπεδα του δήμου που είναι χαρακτηρισμένα για ανέγερση βρεφονηπιακών σταθμών, όπως αυτό της οδού Επινίκου στη 5η Δημοτική Κοινότητα, το οικόπεδο στα Κουντουριώτικα πίσω από το γήπεδο του ΠΑΟ κ.α.

«Είναι χαρακτηριστικό των προτεραιοτήτων της δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη», τόνισε, «ότι ενώ 255 εκ. ευρώ πάνε στη λεγόμενη Διπλή Ανάπλαση και το σύνολο, σχεδόν, των μηχανικών του Δήμου έχει διατεθεί σε αυτή, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα νέο σχολικό κτίριο, ούτε ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός, κανένα πρόγραμμα ανέγερσης σχολικής στέγης, ούτε καν μελέτη έχει έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα τέσσερα χρόνια» και επέμεινε στην ανάγκη στήριξης του ΔΒΑ με πόρους και προσωπικό και επέκτασης του δικτύου των βρεφονηπιακών σταθμών που υπάγονται σε αυτό με την εκπόνηση τεχνικού προγράμματος για την κάλυψη όλων των αναγκών.