Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (11/4/2019)

2019-04-11

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο Νίκος Σοφιανός έθεσε τα εξής θέματα:

«Για το Μαρκόνι, ο δήμαρχος από το 2011 έχει δηλώσει ότι μέσα σε ένα χρόνο θα υπάρχει αποχέτευση στο Μαρκόνι. Είναι δείγμα αξιοπιστίας αυτής της δημοτικής ότι έχουμε 2019 και όχι μόνο δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης σε αυτή τη γειτονιά, αλλά υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη. Δεν έχει γίνει αποψίλωση και κινδυνεύει από τις τσουκνίδες. Η παιδική χαρά της γειτονιάς αυτής είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν υπάρχει σήμανση και δρόμοι που είναι μονής κατεύθυνσης, πλάτους τριών μέτρων, γίνονται λεωφόροι. Υπάρχει ανάγκη οι υπηρεσίες, η διεύθυνση ηλεκτροφωτισμού, η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη να συνεργάζεται με την τροχαία για τη σήμανση, ο ΟΠΑΝΔΑ, η διεύθυνση Πρασίνου να πάνε στους "τελευταίους Μοϊκανούς" αυτής της γειτονίας και να το στηρίξουν. Γιατί γύρω από αυτή τη γειτονιά αναπτύσσεται εγκληματικότητα και κάθε είδους παρεμπόριο, σωματεμπορία κλπ. Τουλάχιστον οι υπηρεσίες του δήμου ας κάνουν τη δουλεία τους, με προτεραιότητα σε αυτή τη γειτονία των λίγων κατοίκων.

Υπάρχει η ανάγκη ορισμένα προβλήματα να αντιμετωπίζονται έγκαιρα. Υπάρχει επικινδυνότητα στην οδό Κανδάνου στους Αμπελόκηπους εδώ και 7 μήνες. Έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα σε 6 σημεία, έχει μπαζωθεί με πλάκες, έχουν μπει και οι περιφράξεις. Εδώ και 7 μήνες με κάθε νεροποντή, επανέρχεται το πρόβλημα και ο δρόμος μετατρέπεται σε χείμαρρο. Μιλάμε για τον Ερυθρό, στο κέντρο της Αθήνας. Είχε έρθει στις 14 Φλεβάρη επείγον θέμα από τις υπηρεσίες για επισκευή του αγωγού, και αποσύρθηκε. Και οι κάτοικοι κάνουν το σταυρό τους να μη βρέξει. Θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το πρόβλημα.

Για το θέμα των ρακοσυλλεκτών, να θυμίσω ότι το αίτημα και των συλλόγων ρακοσυλλεκτών «Η πρόοδος» και «Ο Ερμής» είχε οδηγήσει σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για διαμόρφωση χώρου σε δημοτικό οικόπεδο με διαδικασία ελέγχου σε συνεργασία με τα σωματεία. Όλα αυτά η δημοτική αρχή τα έβαλε στο ψυγείο. Υπάρχει μια άθλια κατάσταση στην Αγ. Άννης. Δεν είναι μόνο τα οργανωμένα σωματεία και τα μέλη τους που πληρώνουν στο δήμο, είναι κυριολεκτικά κάθε πικραμένος. Υπάρχει αυτή η εικόνα σε μια περιοχή η οποία κυριολεκτικά γίνεται "χαβούζα", γιατί είναι όλα χύμα και έχουν δίκιο οι κάτοικοι να χαρακτηρίζουν έτσι την περιοχή τους και να αντιδρούν όπως αντιδρούν».