Παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών & Κοινοτικών Συμβούλων στο Δήμο Αθήνας

2019-04-08

Το σύνολο των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Αθήνας, παρουσίασε τη Δευτέρα 8 Απρίλη, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πρωτοπόροι αγωνιστές στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δεκάδες είναι οι πρωτοπόροι αγωνιστές, με πλούσια δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, που μαζί με καλλιτέχνες, ανθρώπους των γραμμάτων, νεολαίους φοιτητές, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους συνθέτουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο της Αθήνας. Τα ονόματα των 229 υποψηφίων για τον δήμο της Αθήνας και τις 7 κοινότητες (πρώην διαμερίσματα), αλλά και τους 41 υποψήφιους για την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα παρουσιάστηκαν σε συγκέντρωση στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Εκεί, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος και Αιμιλία Υψηλάντη, καθώς και ο συνθέτης και ερμηνευτής Διονύσης Τσακνής. Επίσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Ο Νίκος Σοφιανός παρουσιάζοντας τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε ότι πρόκειται για συντρόφους και φίλους, αλλά και «συναγωνιστές που συσπειρώνονται με το ΚΚΕ, που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα και που μαζί σηματοδοτούμε τη δυνατότητα τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", όπως και το ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματός μας για τις ευρωεκλογές να δημιουργήσουν τη δυναμική και να εκφραστεί το αντίπαλο δέος, ο αντίπαλος πόλος απέναντι σε ένα στημένο δικομματικό σκηνικό, με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές, που καθορίζουν την καθημερινότητά μας σκιαμαχούν, σηκώνουν πλαστές διαχωριστικές γύρω από δευτερεύοντα ζητήματα...»

Όπως είπε, το δίλημμα στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, που πρέπει να απαντηθεί ενιαία σε όλες τις κάλπες είναι το εξής: «Αν θα συνεχιστεί ο ίδιος αντιλαϊκός δρόμος, αν θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική που διαχειρίστηκε την κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας φορτώνοντας ασήκωτα βάρη στο λαό μας ή αν θα εκφράσει με την ψήφο του την πραγματική διαφορά, δηλαδή την κατεύθυνση της αντεπίθεσης ενάντια στην ΕΕ και την πολιτική της, ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Ενάντια σε δημάρχους και περιφερειάρχες που δουλεύουν κυριολεκτικά για να προωθούν αυτή την εχθρική πολιτική». Φέρνοντας παραδείγματα από την φορομπηχτική πολιτική του δήμου της Αθήνας στο πλαίσιο των μνημονίων και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων κυβερνήσεων και ΕΕ, που επιβάλλουν οι δήμοι να στηρίζονται σε «ίδια έσοδα», να είναι «πλεονασματικοί» οι προϋπολογισμοί τους, να είναι «ανταποδοτικές» οι λειτουργίες, να γενικεύονται οι συμπράξεις με ΜΚΟ κ.α. υπογράμμισε ότι χρειάζεται σύγκρουση με αυτή την πολιτική, για να υπάρξει μείωση των τελών, για να καταργηθεί πχ. η ελεγχόμενη στάθμευση, για να πληρώσουν αυτοί που δεν πληρώνουν, όπως οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι ξενοδόχοι, για να υπάρξει ανακούφιση του λαού.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο, ο Ν.Σοφιανός σημείωσε ότι «Το 69% του δημοτικού ψηφοδελτίου είναι ανανεωμένο σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, κάτι «που εκφράζει τις νέες δυνάμεις με τις οποίες συναντιόμαστε». Επίσης 28 υποψήφιοι (από αυτούς 7 στο δημοτικό ψηφοδέλτιο) είναι νέοι, κάτω των 30 ετών, με τον νεότερο να είναι 18 χρονών, φοιτητή. Ως ξεχωριστό σημείο, ο υποψήφιος δήμαρχος ανέδειξε τους εννέα υποψήφιους (τέσσερις από αυτούς στο δημοτικό ψηφοδέλτιο), οι οποίοι είναι μετανάστες δεύτερης γενιάς, εκφράζοντας έτσι την πραγματικότητα της Αθήνας, που το 23% του απογεγραμμένου πληθυσμού της είναι μετανάστες.

Τα ονόματα καθώς σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων μπορείτε να δείτε εδώ.